Atentat în Siria, asupra unui convoi de autobuze. Sunt cel puţin 126 morţi, dintre care 68 de copii FOTO UPDATE

Un atentat cu mașină-capcană comis sâmbătă de un kamikaze în apropierea unui convoi de autobuze care transportau persoanele evacuate în ajun din localități siriene proguvernamentale s-a soldat cu mai mulți morți și răniți, a informat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

15 apr. 2017, 14:01

UPDATE: Cel puţin 68 de copii se numără printre cei 126 de oameni ucişi sâmbătă, în atacul cu bombă care a vizat autocare cu refugiaţi din oraşe siriene aflate sub asediu, au declarat activişti citaţi de BBC News.

UPDATE: O sută douăsprezece persoane și-au pierdut viața în atentatul sinucigaș care a avut loc sâmbătă împotriva unor autobuze care transportau persoane evacuate din localități siriene loiale regimului, indică un nou bilanț al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează duminică AFP și Reuters.

Potrivit OSDO, printre cei 112 morți figurează 98 de persoane evacuate din localitățile Foah și Karfaya (nord-vest).

UPDATE ora 19.00 RIA Novosti, citând surse din Alep, afirmă că ar fi vorba de peste 70 de morţi peste 130 de răniţi. „Numărul victimelor deja este de cel puțin 70 de oameni, circa 130 sunt răniți. E greu să afirmăm ceva cu exactitate, sunt multe cadavre arse și părți de cadavre aruncate în jurul autobuzelor arse„, a declarat sursa citată de RIA Novosti.

UPDATE ora 18.15 De la o oră la alta numărul victimelor este mai mare. Sunt cel puţin 39 de morţi.

UPDATE ora 17.35 Ultimul bilanţ indică 24 de morţi în urma atentatului.

UPDATE ora 17.10 Numărul morţilor ar fi de cel puţin 22, potrivit primelor estimări ale martorilor. În privinţa răniţilor nu s-a avandat încă nicio cifră.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Potrivit OSDO, care nu furnizează un bilanț exact, mașina-capcană a explodat la Rashidin, un cartier rebel situat la vest de Alep unde erau staționate autobuzele care transportau 5.000 de oameni — în majoritate șiiți — evacuați vineri din Foua și Kafraya, două localități proregim din nord-vestul Siriei asediate de insurgenți.

Televiziunea de stat siriană a anunțat că în atac au fost uciși sau răniți mai mulți oameni, al căror număr nu este cunoscut. În imaginile difuzate de televiziunea de stat se putea vedea ceea ce părea a fi locul atacului imediat după explozie, cu trupuri întinse pe jos, incendii și fuioare negre de fum. Autobuzele erau înnegrite de la explozie, cu geamurile făcute țăndări.

Imagini de la locul exploziei: