Atentat în Siria: Trei militari turci ucişi şi şapte răniţi, într-un atac al Statului Islamic

Trei soldați turci au fost uciși și șapte răniți într-un atac al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în nordul Siriei, unde armata turcă sprijină o ofensivă rebelă, relatează joi AFP, citând agenția de presă turcă Dogan.

24 nov. 2016, 09:18
Atentat în Siria: Trei militari turci ucişi şi şapte răniţi, într-un atac al Statului Islamic

Militarii au fost uciși în zona Al-Bab, oraș controlat de Statul Islamic, de unde rebelii sirieni susținuți de militari turci încearcă să-i alunge pe jihadiști.

„Trei soldați turci au căzut ca martiri și șapte au fost răniți într-un atac comis de membri Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic) în zona Al-Bab”, a indicat Dogan.

Soldații răniți au fost transportați în Turcia și au fost spitalizați în regiunea Gaziantep (sud), de la frontiera cu Siria, conform agenției de presă turce menționate.

Ankara a lansat la sfârșitul lunii august o ofensivă terestră fără precedent în nordul Siriei pentru a împinge Statul Islamic spre sud, dar și milițiile kurde YPG (Unitățile de Protecție a Poporului Kurd).

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marți că rebelii sirieni sunt susținuți de către Ankara la „porțile Al-Bab”.

Odată ce acest oraș va fi luat, „vom merge la Minbej”, a adăugat el, referindu-se la un oraș deținut de milițiile kurde.

Statele Unite sprijină, spre nemulțumirea Ankarei, milițiile kurde, deoarece le consideră o forță locală eficientă în lupta împotriva Statului Islamic.