ATENTAT în Turcia: Aproape jumătate dintre persoanele ucise în Gaziantep aveau mai puţin de 14 ani

Cel puţin 22 dintre cei 51 de oameni ucişi în atacul sinucigaş comis la o nuntă din Gaziantep, din sud-estul Turciei, aveau mai puţin de 14 ani, a declarat un oficial guvernamental turc citat de Reuters. Una dintre victime este un bebeluş de numai trei luni.

22 aug. 2016, 07:42
ATENTAT în Turcia: Aproape jumătate dintre persoanele ucise în Gaziantep aveau mai puţin de 14 ani

Atacul, cel mai sângeros dintr-o serie de atentate care au vizat Turcia anul acesta, a fost comis de un adolescent cu vârsta cuprinsă între 12 şi 14 ani, iar preşedintele Recep Tayyip Erdogan a acuzat organizaţia teroristă Stat Islamic că se află în spate, potrivit news.ro. Președintele turc a declarat că bilanțul victimelor exploziei este de 51 de morți și 69 de răniți.

Bomba a fost detonată când oaspeţii ieşeau pe stradă, după ceremonia tradiţională a pictării invitaţiilor cu henna. Pe zidurile care mărginesc strada îngustă se vedeau încă, duminică, urme de sânge şi de fum. „Sărbătoarea se apropia de sfârşit şi a fost o explozie puternică printre oamenii care dansau. Erau sânge şi bucăţi de cadavre peste tot„, a povestit un martor.

Duminică, sute de oameni au luat parte la funeralii. Nu toţi cei care şi-au pierdut viaţa au putut fi îngropaţi aşa cum cere tradiţia. Multe cadavre au fost atât de mutilatev încât vor putea fi identificate numai în urma testelor ADN.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a fost acuzată şi pentru alte atacuri similare în Turcia, vizând adesea reuniuni kurde. Cel mai sângeros a avut loc în luna octombrie, când atacatori sinucigaşi au ucis peste 100 de persoane la un miting pro-kurzi organizat la Ankara.

Citeşte şi: ATAC cu bombă în Turcia: Un soldat a fost ucis, iar alţi trei, răniţi