ATENTAT în Turcia: Cel puţin doi morţi şi 16 răniţi

Cel puţin doi oameni au fost ucişi şi alţi 16 au fost răniţi într-o explozie produsă joi în parcarea unei clădiri guvernamentale din oraşul Adana, din sudul ţării, au anunţat autorităţile citate de Associated Press.

24 nov. 2016, 07:20

Guvernatorul de Adana, Mahmut Demirtas, a declarat pentru agenţia de presă Anadolu că deflagraţia a avut în apropiere de intrarea în biroul său şi a sugerat că ar fi fost un atac sinucigaş comis de o femeie. Pe de altă parte, Hurriyet scrie că a fost vorba de un atentat cu maşină-capcană.

Mai multe maşini din parcare au luat foc, iar clădirea guvernamentală a fost avariată, după explozie. Ministrul pentru afaceri UE, Omer Celik, a afirmat pe contul său de Twitter că explozia produsă în faţa biroului guvernatorului din Adana a fost un atac terorist.

“Teroarea condamnabilă continuă să vizeze poporul nostru”, a spus Celik. “Ne vom continua lupta împotriva terorismului până la sfârşit, în numele umanităţii”, a adăugat el.

Atacul este cel mai recent dintr-o serie de atentate comise de militanţii kurzi din PKK sau de membri organizaţiei Statul Islamic, ce afectează Turcia de peste un an.