Atentat kamikaze împotriva poliţiei afgane din Kabul. Cel puţin 20 de militari morţi UPDATE

Academia de poliție din Kabul a fost ținta unui atentat sinucigaș vineri seara, au anunțat surse ale poliției și ale Ministerului de Interne afgan, care au menționat victime fără a preciza numărul acestora, relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres. 

07 aug. 2015, 18:21
Atentat kamikaze împotriva poliţiei afgane din Kabul. Cel puţin 20 de militari morţi UPDATE

Update 23:05: Cel puțin 20 de cadeți au fost uciși într-un atentat sinucigaș contra unei academii de poliție afgane vineri la Kabul, au anunțat surse din poliție și securitate, informează AFP și DPA.

‘Este un atentat sinucigaș’, a declarat Najib Danish, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan. Gul Agha Rouhani, comandantul adjunct al poliției capitalei afgane, a confirmat că este vorba de un atentat sinucigaș. Academia de poliție se află într-un cartier din vestul capitalei afgane Kabul.

Acest nou atac nu a fost revendicat deocamdată, dar poliția și armata afgană sunt țintele predilecte ale atacurilor rebelilor talibani, în fața cărora forțele de securitate afgane sunt singure de la încheiere misiunii de luptă a NATO, în decembrie.

Atacul survine la mai puțin de 24 de ore după un atentat cu camion capcană ce s-a soldat cu 15 morți și peste 200 de răniți în centrul capitalei Kabul.

Două atentate sinucigaşe s-au soldat cu cel puţin 40 de morţi şi sute de răniţi, la Kabul, vineri, după operaţiuni menite să pună capăt celor două luni de lovituri teroriste în capitala afgană, potrivit autorităţilor afgane, care au ţinut să precizeze că ziua de vineri a fost cea mai sângeroasă zi din acest an.