Atentat la Bagdad, soldat cu cel puţin şase morţi şi 20 de răniţi

Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața, iar alte 20 au fost rănite în cursul nopții de sâmbătă spre duminică de un atentat cu bombă într-un cartier din centrul capitalei Irakului, Bagdad, au anunțat mai mulți responsabili, scrie AFP.

03 iul. 2016, 04:39
Atentat la Bagdad, soldat cu cel puţin şase morţi şi 20 de răniţi

Explozia s-a produs în cartierul Karrada, unde numeroși locuitori merg la cumpărături înainte de sărbătoarea care marchează sfârșitul lunii sacre musulmane a Ramadanului, au precizat sursele.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Saad Maan, a declarat că explozia a fost provocată de o mașină capcană aruncată în aer în apropierea unui restaurant. Mai multe magazine au fost incendiate în urma deflagrației, a mai spus el.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată. Organizația jihadistă Statul Islamic (SI) comite frecvent atentate împotriva civililor la Bagdad și în alte orașe irakiene.

În 2014, SI a cucerit vaste regiuni din Irak, însă ulterior a pierdut controlul asupra unei părți din aceste teritorii, eliberate de forțele guvernamentale irakiene, cum s-a întâmplat recent la Fallujah, oraș la vest de Bagdad.