Atentat la Berlin: Suspectul căutat de poliţie a fost identificat. Are 24 de ani şi se numeşte Anis Amri

Parchetul Antiterorist german l-a identificat pe suspectul în cazul atentatului cu camion într-o piaţă de Crăciun din Berlin.

21 dec. 2016, 17:15
Atentat la Berlin: Suspectul căutat de poliţie a fost identificat. Are 24 de ani şi se numeşte Anis Amri

Autorităţile germane au reuşit să îl identifice pe suspectul tunisian în atentatul cu camion dintr-o piaţă de Crăciun din Berlin.

Acesta este un tunisian de 24 de ani şi se numeşte Anis Amri. Parchetul antitero din germania a publicat un ordin de aăutare a suspectului, precum şi oferta unei recompense persoanei sau persoanelor care vor da de urma lui.

Citeşte şi Tunisian, căutat de poliţia din Germania în legătură cu atacul de la Berlin

Anis Amri are 1,78 metri înlţime şi cântăreşte aproximativ 75 de kilograme. Suspectul „pate fi periculos şi înarmat”, se mai arată în comunicatul Parechetului, care mai precizează că recompensa oferită de autorităţile germane pentru prinderea lui este de 100.000 de euro.

Poliţia tunisiană interoghează familia suspectului, potrivit unei surse din cadrul anchetei.

Anis Amri este un solicitant de azil, sosit în Germania în iulie 2015, a cărui cerere a fost respinsă în iunie. Cu toate acestea, Germania nu a reușit să-l retrimită înapoi în țara sa natală, Tunisia contestând de-a lungul mai multor luni că acesta ar fi un cetățean al său.

Miercuri, Tunisia i-a recunoscut cetăţenia şi a emis un document de călătorie pe numele lui, permiţând astfel expulzarea sa din Germania.

Amri este prezentat de Berlin drept un apropiat al mișcării salafiste-islamiste. Potrivit cotidianului Bild, el a încercat să recruteze complici pentru a comite un atentat în urmă cu mai multe luni.