Atentat la Istanbul: Poliţia turcă controlează automobilele care se îndreaptă spre Bulgaria

Turcia a blocat miercuri în zona orașului Kirklareli căile rutiere care duc spre granița Bulgariei, pe fondul temerilor că autorul atacului comis în noaptea de Anul Nou în clubul de noapte Reina din Istanbul ar putea fugi în Europa tranzitând teritoriul bulgar.

04 ian. 2017, 15:28
Atentat la Istanbul: Poliţia turcă controlează automobilele care se îndreaptă spre Bulgaria

Site-ul de știri Haberler a relatat că unități speciale ale poliției turce vor efectua controale ale mașinilor și pasagerilor care ies din Kirklareli. La punctul de trecere a frontierei Derekoy-Malko Târnovo au fost suplimentate efectivele poliției turce. Pe de altă parte, Bulgaria a anunțat, prin vocea ministrului de interne Rumiana Buchvarova, că măsurile de securitate au rămas neschimbate pe teritoriul bulgar.

Autoritățile turce au declarat miercuri dimineață că l-au identificat pe autorul, încă în libertate, al atentatului dintr-un club din Istanbul din noaptea de Revelion și că s-au efectuat noi arestări în cadrul anchetei, informează Agerpres.

„Persoana care a comis atentatul terorist de la Istanbul a fost identificată”, a declarat ministrul de externe Mevlüt Cavusoglu pentru agenția proguvernamentală Anadolu, fără a dezvălui numele autorului acestui atac revendicat de gruparea Statul Islamic (SI).

Citeşte şi Bărbatul care a comis atentatul de la Istanbul, în Clubul Reina, a fost identificat

Autoritățile au difuzat mai multe imagini cu bărbatul suspectat că a ucis 39 de persoane, în special străini, care sărbătoreau intrarea în noul an la Reina, un celebru club de noapte din metropola turcă. Potrivit lui Cavusoglu, domiciliul atacatorului a fost verificat, iar autoritățile încearcă să stabilească dacă bărbatul căutat a avut complici.

Atacul armat din clubul Reina a fost revendicat de gruparea Statul Islamic, care i-a reproșat Turciei, țară majoritar musulmană, intervenția în Siria și participarea la coaliția antijihadistă condusă de SUA.