ATENTAT la metroul din Londra. Un tânăr în vârstă de 18 ani, pus sub acuzare

Poliția britanică a anunțat vineri punerea sub acuzare a unui tânăr în vârstă de 18 ani, presupus autor al atacului terorist comis pe 15 septembrie la metroul din Londra, informează agențiile internaționale de presă.

22 sept. 2017, 13:22
ATENTAT la metroul din Londra. Un tânăr în vârstă de 18 ani, pus sub acuzare

Cel acuzat, pe nume Ahmed Hassan, rezident în Marea Britanie, va fi judecat chiar începând de vineri pentru posesie de materiale explozive și tentativă de asasinat.

Pe data de 15 septembrie, un dispozitiv exploziv artizanal produs cu ajutorul compusului chimic cunoscut ca TATP a fost detonat în stația de metrou Parsons Green din Londra. În urma atacului 30 de pasageri au suferit arsuri și leziuni provocate de busculada de după explozie.

Până în prezent au fost arestați pentru o posibilă implicare în acest atac șase suspecți, cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani, doi dintre ei fiind între timp eliberați.

Ahmed Hassan a fost arestat la scurt timp după explozie și autoritățile presupun că el este cel care a detonat dispozitivul exploziv. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Citeşte şi A fost arestat al şaselea suspect în atentatul de la metroul din Londra