Atentat la New York: Patriarhul Daniel trimite poporului american „profunde sentimente de compasiune şi solidaritate „

Patriarhul Daniel a făcut, sâmbătă, un apel la rugăciune pentru victimele atacului terorist de la New York, exprimând "profunde sentimente de compasiune și solidaritate cu poporul american greu încercat", precizează un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

04 nov. 2017, 09:09
Atentat la New York: Patriarhul Daniel trimite poporului american „profunde sentimente de compasiune şi solidaritate „

„Văzând cu îngrijorare că tot mai mulți oameni nevinovați cad victime ale atacurilor teroriste fanatice, este necesar să înmulțim rugăciunile pentru încetarea urii și a violenței care produc panică și nesiguranță în societate”, se mai arată în comunicatul citat.

Patriarhul îndeamnă la rugăciune, mai ales în zilele de 4 și 5 noiembrie, pentru odihna sufletelor celor decedați în atacul terorist de la New York, pentru vindecarea celor răniți și pentru consolarea familiilor acestora.

Citeşte şi Donald Trump vrea pedeapsa cu moartea pentru autorul atentatului din New York

Un vehicul a intrat marți după-masă pe o pistă de biciclete din districtul newyorkez Manhattan; incidentul s-a soldat cu opt morți și 11 răniți, iar șoferul a fost doborât de gloanțele poliției, potrivit surselor oficiale din cadrul poliției și serviciilor de ambulanță, citate de agențiile de presă internaționale.

Autorul atentatului se numește Sayfullo Habibullaevic Saipov, este cetățean uzbec, are 29 de ani, a sosit în SUA în 2010 și figurează în arhivele Poliției pentru două delicte rutiere, a scris miercuri cotidianul spaniol El Pais.