ATENTAT MANCHESTER: Autorul, un bărbat cu rucsac în spate, ar fi murit în timpul atacului sinucigaş

Poliţia analizează posibilitatea unui atac terorist pe Arena Manchester, din timpul unui concert, unde cel puţin 22 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 59 sunt rănite din cauza unei explozii, potrivit New York Times. Majoritatea celor prezenţi la show-ul cântăreţei americane Ariana Grande erau copii şi adolescenţi. Ambasada României în Marea Britanie a făcut demersuri pe lângă autorităţi pentru a afla dacă printre victime sunt şi români.  

23 mai 2017, 07:15
ATENTAT MANCHESTER: Autorul, un bărbat cu rucsac în spate, ar fi murit în timpul atacului sinucigaş

Poliţia din oraşul britanic Manchester a făcut public un nou bilanţ al victimelor exploziei de la concertul cântăreţei Ariana Grande, acesta ajungând la 22 de morţi şi 59 de răniţi, informează BBC News.Ian Hopkins, şeful poliţiei din Manchester, a declarat că acesta este cel mai terifiant incident pe care forţele de ordine din oraşul britanic l-au avut de înfruntat până în prezent.

El a adăugat că peste 400 de ofiţeri de poliţie au fost desfăşuraţi noaptea trecută la faţa locului.

Potrivit acestuia, incidentul este tratat precum un atac terorist, poliţia considerând că actul a fost întreprins de o singură persoană.

Atacatorul ar fi decedat în urma exploziei. El ar fi purtat asupra sa un dispozitiv explozibil pe care l-a detonat. Poliţia investighează dacă acesta a acţionat de unul singur.

Poliţia nu cunoaşte încă detalii, dar confirmă faptul că printre cei decedaţi se numără şi persoane minore.

Ian Hopkins nu a confirmat dacă atacatorul este de naţionalitate britanică.

El a mai spus că este important ca oamenii să rămână vigilenţi, dar să meargă mai departe cu viaţa lor de zi cu zi.

Orice tip de activitate suspicioasă va putea fi raportată la un număr de urgenţă al forţelor ce luptă împotriva terorismului.

Un atacator sinucigaş ar putea fi responsabil pentru explozia de la Manchester Arena

Un atacator sinucigaş ar putea fi responsabil pentru incidentul în urma căruia cel puţin 19 persoane au decedat în oraşul britanic Manchester, informează poliţia din Marea Britanie, citată de The Independent. 

Poliţia a efectuat explozii controlate asupra unui obiect suspect, relevând ulterior că era vorba însă de un bagaj inofensiv.

Atacul nu a fost revendicat, dar oficiali americani au comparat posibilul act terorist cu atacurile din sala de spectacole Bataclan din Paris din noiembrie 2015 ale militanţilor islamişti.

Doi oficiali americani anonimi au declarat agenţiei Reuters că dovezile iniţiale sugerează că un atacator sinucigaş este responsabil de atac.

În absenţa unei dovezi mai evidente, alegerea locului, sincronizarea şi modul atacului sugerează că a fost vorba de terorism”, a afirmat unul dintre oficalii SUA pentru combaterea terorismului.

Reacţie Ariana Grande

„Sunt distrusă. Din toată inima, îmi pare foarte, foarte rău. Nu am cuvinte”, scrie artista pe Twitter, dar şi pe Facebook.

Organizatorii spectacolului de pe Manchester Arena au scos-o pe Ariana Grande de pe scenă după producerea exploziei şi au anunţat ulterior că aceasta este în siguranţă şi nu a fost rănită.

În vârstă de 23 de ani, Ariana Grande este foarte populară în rândurile adolescenţilor. Ea a debutat ca actor în musical-ul 13, pe Broadway. Succesul în muzică l-a înregistrat în 2013, cu melodia The Way, de pe primul său album. În 2014 Ariana Grande a primit premiul Music Business Association în categoria „Breakthrough Artist of the Year”, în semn de recunoaştere a performanţei artistei pe durata anului 2013.

Ea se află într-un turneu european, „Dangerous Woman”, iar în Marea Britanie mai are programate două concerte, ambele la Londra, în 25 şi 26 mai.

Manchester Arena are o capacitate de 21.000 de locuri, dar nu se ştie câte bilete fuseseră vândute pentru show.