ATENTAT NEW YORK: Cinci argentinieni şi o femeie din Belgia, printre cei ucişi în atacul din Manhattan

Cinci argentinieni şi o femeie din Belgia se numără printre cele opt persoane ucise marţi, la New York, după ce un vehicul a intrat pe o alee destinată pietonilor şi bicicletelor în New York, scrie The Guardian.

01 nov. 2017, 04:32
ATENTAT NEW YORK: Cinci argentinieni şi o femeie din Belgia, printre cei ucişi în atacul din Manhattan

Cei cinci argentinieni erau la New York pentru a sărbători 30 de ani de la absolvirea liceului. Ministerul de Externe argentinian a confirmat identitatea victimelor, toate din oraşul Rosario, situat în centrul Argentinei.

Guvernul argentinian a transmis o declaraţie prin care exprimă „sincere condoleanţe pentru moartea lui Hernán Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damián Pagnucco, Ariel Erlij şi Hernán Ferruchi” şi că cele cinci decese sunt rezultatul unui atac terorist dramatic care a avut loc la New York.

Un al şaselea argentinian, Martin Ludovico Marro, este internat la Spitalul Presbiterian din Manhattan şi este în afara oricărui pericol.

Preşedintele argentinian Mauricio Macri a scris apoi pe Twitter: „Profund afectat de decesele tragice din această după-amiază. Ne punem la dispoziţia familiilor victimelor argentiniene”.

Presa locală scrie că Ariel Erlij. în vârstă de 48 de ani, care era om de afaceri, plătise biletele pentru ca şi alţi câţiva colegi de şcoală de-ai săi să poată călători în SUA.

Şi Guvernul belgian a anunţat că o femeie din Roulers se află printre cei care au murit în urma atacului şi că alţi cetăţeni belgieni sunt răniţi şi se află în operaţie.  Femeia călătorea împreună cu mama şi cu sora sa.