Atentat sângeros, cel puţin 20 de morţi după un atac sinucigaş cu bombă la Kabul

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi 50 rănite în capitala afgană Kabul duminică într-un atac sinucigaş cu bombă şi un conflict cu arme de foc la biroul candidatului la vicepreşedinţie, Amrullah Saleh, a informat guvernul într-un comunicat luni, conform Reuters. Saleh, care candidează alături de preşedintele Ashraf Ghani, a fost rănit uşor în atac.

29 iul. 2019, 05:15
Atentat sângeros, cel puţin 20 de morţi după un atac sinucigaş cu bombă la Kabul

Forţele afgane au ucis trei militanţi care au intrat în clădirea de patru etaje în care se află biroul lui Saleh după ce un atacator sinucigaş a detonat o bombă, a informat Ministeterul de Interne.

Peste 150 de civili au fost salvaţi într-o o operaţiune care a durat şase ore, a informat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Nicio grupare militantă nu a revendicat atacul care a avut loc la câteva ore după ce Ghani şi Saleh, alături de alţi politicieni, şi-au lansat campania. Alegerile urmează să aibă loc pe 28 septembrie, însă securitatea din ţară  reprezintă o îngrijorare majoră după ce talibanii şi militanţii ISIS au lansat mai multe atacuri asupra forţelor afgane, guvernului, angajaţilor la stat şi civililor.