Atentat sângeros. Explozia a fost puternică, printre victime se află femei şi copii

Cel puţin opt persoane au murit, duminică, în urma unui atac cu maşină capcană, în vestul oraşului Kabul, din Afganistan.

20 dec. 2020, 11:54
Atentat sângeros. Explozia a fost puternică, printre victime se află femei şi copii

Atentat sângeros în Afganistan. Cel puţin opt persoane au decedat şi alte 15 au fost rănite într-o explozie produsă duminică dimineaţă în vestul oraşului Kabul, a anunţat Ministerul de Interne afgan, potrivit AFP şi DPA.
”Teroriştii au comis un atentat în oraşul Kabul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Tariq Arian. Printre victime se află femei şi copii. În atac a fost rănit parlamentarul Khan Mohammad Wardak.

ATENTAT soldat cu 15 morţi, printre care şi copii, în provincia Ghazni din Afganistan
”A fost o explozie puternică care a cauzat pagube importante caselor situate în apropiere”, a explicat un reprezentant al Ministerului Sănătăţii afgan.

Atentat sângeros în Afganistan. Imaginile transmise de posturile de televiziune arată două automobile cuprinse de flăcări. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Atentat sângeros şi vineri

Cel puţin 15 civili, inclusiv copii, au fost ucişi vineri într-o explozie în provincia Ghazni din sud-estul Afganistanului, a anunţat Ministerul de Interne afgan, citat de dpa şi Reuters.

Alte 20 de persoane au fost rănite în deflagraţia care a survenit în timpul unei ceremonii de citire din Coran, a menţionat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Potrivit acestuia, explozia s-a produs la ora locală 02.00 P.M. (09.30 GMT) în districtul Gilan şi a avut la origine o ricşă-capcană încărcată cu explozibil.

În schimb, un purtător de cuvânt al guvernatorului din Ghazni a afirmat că elementele iniţiale ale anchetei sugerează că explozia a survenit în momentul în care un comerciant ambulant a fost înconjurat de copii, confirmând că în apropiere avea loc o ceremonie de citire din Coran.

Grupul Stat Islamic a revendicat mai multe atacuri până acum în Kabul, în ultimele luni, inclusiv asupra instituţiilor de învăţământ.

Violenţa din Afganistan a crescut chiar în timp ce negociatorii talibani şi guvernul afgan se întâlnesc pentru a încheia un acord de pace care să pună capăt conflictelor.

Militanţii talibani au ucis 487 de civili şi au rănit alţi cel puţin 1.050 în ultimele trei luni. Ministerul de Interne afgan a precizat că talibanii au comis 35 de atacuri sinucigaşe cu bombă în acest an.