Atentat sinucigaş cu maşină-capcană lângă Ambasada SUA din Kabul. 14 morţi, inclusiv femei şi copii

O explozie puternică s-a produs, marţi, în apropierea Ambasadei SUA din Kabul şi a Curţii Supreme de Justiţie.  Explozia a fost provocată de o maşină-capcană, într-un atac sinucigaş. Explozia îi viza pe angajaţi ai Curţii.

11 iun. 2013, 13:52

O explozie puternică a avut loc marţi după-amiază în centrul capitalei afgane, Kabul, la Curtea Supremă de Justiţie şi aproape de ambasada Statelor Unite, au declarat martori oculari pentru AFP, relatează AFP.

Un kamikaze a intrat cu maşina într-un autobuz în care se aflau mai mulţi angajaţi ai Curţii, potrivit Ministerului afgan de Interne, care a anunţat că atacul s-a soldat cu 14 morţi şi 38 de răniţi. Printre victime figurează femei şi copii, potrivit aceleiaşi surse.

Atentatul sinucigaş s-a produs la intrarea din spate a Curţii Supreme de Justiţie, în timp ce angajaţii ieşeau din instituţie, după terminarea programului, cu maşinile rezervate lor, potrivit Associated Press.

Echipeled e salvare au sosit la locul masacrului după aproximativ 45 de minute. În perimetrul în care s-a produs explozia se puteau vedea părţi din cadavre, suflul exploziei fiind foarte puternic. Camionul care a fost detonat în atentatul sinucigaş era plin cu explozibili.

Această explozie are loc la o zi după raidul unui comando format din şapte rebeli talibani împotriva cartierului aeroportului din Kabul. Insurgenţii au fost ucişi, iar atacul nu a provocat alte victime, potrivit poliţiei.