ATENTAT sinucigaş în Afganistan. Cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa

Cel puţin zece persoane, între care şi opt civili, au fost ucise, marţi, într-un atentat sinucigaş care a vizat un vehicul al forţelor de securitate afgane, într-o periferie din Jalalabad (Estul Afganistanului), a informat un purtător de cuvânt al Guvernatorului provincial, informează AFP.

10 iul. 2018, 08:51
ATENTAT sinucigaş în Afganistan. Cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa

Un kamikaze s-a apropiat de mulţime şi s-a detonat în apropiere de o staţie service care a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul ce s-a produs a putut fi stins în câteva ore, a precizat Attaullah Khogyani.

Bilanţul atentatului s-a soldat cu moartea a opt civili şi doi răniţi. Doi membri ai forţelor de securitate au murit şi încă doi au fost răniţi, precizează aceeaşi sursă.

Citeşte şi Un soldat american a fost ucis în Afganistan

Unele dintre persoanele rănite au fost transferate la spital, având răni foarte grave cauzate de explozie, a precizat medicul Najibullah Kmawal, directorul serviciilor de Sănătate din Jalalabad, care a confirmat bilanţul tragic al victimelor. 

„Am văzut o minge de foc uriaşă care i-a spulberat, pur şi simplu, pe oamenii care se aglau în zonă. Unii dintre ei au luat foc. A fost nevoie de mai multe ore de intervenţie a pompierea pentru stingerea incendiului”, a prcizat un martor ocular.