Atentat sinucigaş la o şcoală, în Kabul. Sunt cel puţin 24 morţi şi 57 de răniţi

Un atentat sinucigaş a avut loc sâmbătă la un centru educaţional din capitala Afganistanului, Kabul, bilanţul parţial indicând un număr de 24 morţi şi 57 de răniţi, mulţi dintre ei fiind elevi.

24 oct. 2020, 16:36
Atentat sinucigaş la o şcoală, în Kabul. Sunt cel puţin 24 morţi şi 57 de răniţi

Atentatul a avut loc în afara centrului de învățământ, în cartierul Dasht-e-Barchi, din vestul Kabulului, locuit preponderent de șiiţi. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Tariq Arian, spune că atacatorul încerca să intre în centru când a fost oprit de către agenții de securitate.

Potrivit lui Arian, numărul victimelor poate crește în continuare, deoarece membrii familiei victimelor atentatului sinucigaș sunt încă în căutarea diferitelor spitale unde au fost duşi răniții.

Citeşte şi Atentat sângeros, sunt cel puţin 11 morţi după un atac cu camion-capcană

Niciun grup nu și-a asumat responsabilitatea imediată pentru atentat, iar talibanii au respins orice legătură cu atacul.

Un rezident local, Ali Reza, a declarat pentru AFP că majoritatea celor uciși și răniți erau elevi care așteptau să intre în clădire. „Eram la aproximativ 100 de metri de centru când o explozie mare m-a doborât la pământ„, a spus acesta.


loading...