Atentat sinucigaş la un punct de control. Şase militari şi trei civili au fost ucişi

Nouă persoane, majoritatea membri ai forţelor de securitate somaleze, au fost ucise marţi într-un atentat sinucigaş împotriva unui punct de control la Mogadiscio.

14 sept. 2021, 22:47
Atentat sinucigaş la un punct de control. Şase militari şi trei civili au fost ucişi

Punctul de control este un loc frecvent de adunare a forţelor de securitate, a declarat Mohamed Ali, de la poliţia somaleză. „Ancheta este încă în desfăşurare, dar potrivit indicaţiilor actuale, vorbim de un atentat sinucigaş care a provocat explozia„, a spus el, citat de publicaţia New Vision.

Şase membri ai forţelor de securitate şi trei civili au fost ucişi şi alte 11 persoane rănite, a precizat oficialul somalez.

Citeşte şi Românul, ucis cu sânge rece în atentatul din Germania, a sunat de cinci ori la poliție înainte să fie împușcat mortal

Acest atentat sinucigaş a fost revendicat de insurgenţii shebab, islamişti radicali afiliaţi la Al Qaida care luptă împotriva guvernului federal somalez din 2007 şi au efectuat nenumărate atacuri în ţară.

Grupul jihadist a controlat capitala până în 2011, când a fost alungat de trupele Uniunii Africane. Dar controlează încă zone rurale şi lansează atacuri frecvente împotriva ţintelor guvernamentale şi civile la Mogadiscio şi în alte părţi ale ţării.

Citeşte şi Român supraviețuitor al atentatelor de pe 11 septembrie: „Cele mai puternice imagini care mi-au rămas în minte. Vedeam cum unii se aruncau de la ferestre”