Atentat terorist dejucat la Veneţia. Se plănuia aruncarea în aer a faimosului pod Rialto

Celula teroristă a cărei neutralizare a fost anunțată joi dimineața la Veneția plănuia să arunce în aer faimosul pod Rialto, construit în secolul al XVI-lea peste Canal Grande, relatează DPA, citând poliția italiană.

30 mart. 2017, 11:54
Atentat terorist dejucat la Veneţia. Se plănuia aruncarea în aer a faimosului pod Rialto

Suspecții arestați afirmă într-o înregistrare a poliției că „un atac la Veneția înseamnă să mergi direct în paradis, pentru că sunt atâția necredincioși aici”, a dezvăluit într-o conferință de presă procurorul adjunct venețian Adelchi D’Ippolito, citat de agenția italiană AdnKronos.

„Aruncăm o bombă și pe urmă bum-bum”, au mai spus suspecții, potrivit înregistrării.

Forțele de ordine au arestat trei adulți și au reținut un minor, fiind efectuate totodată 12 percheziții. Toți suspecții sunt cetățeni din Kosovo cu permise de ședere italiene.

Potrivit site-ului cotidianului La Repubblica, poliția intercepta aceste persoane de mai multe luni și le ascultase vorbind la telefon și cum ‘exultau’ după atacul din fața Parlamentului din Londra din 22 martie. Câțiva dintre ei își exprimaseră dorința de a merge să lupte în Siria alături de milițiile islamiste, potrivit sursei citate.