Atentat terorist în Afganistan. Zeci de morţi şi răniţi. Ambasada SUA avertizează asupra unui atac la un hotel

Cel puţin 14 persoane au murit, iar 38 au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis luni la o şcoală de poliţie din oraşul Jalalabad, în estul Afganistanului, au informat, luni, autorităţile afgane.

11 apr. 2016, 17:15

Un terorist-kamikaze a atacat un autobuz în care erau elevi ai şcolii de poliţie. Atentatul a vizat o şcoală de poliţie din oraşul Jalalabad, în provincia Nangarhar din estul Afganistanului. Cel puţin 12 elevi ai şcolii de poliţie şi-au pierdut viaţa în acest atentat, în timp ce alţi colegi de-ai lor au fost răniţi.

Atacatorul sinucigaş a folosit un vehicul cu trei roţi, motorizat, în care a ascuns explozibilii şi s-a detonat lângă autobuzul cu elevi ai şcolii de poliţie. 

La rândul său, Ambasada SUA din Afganistan a emis o alertă către cetăţenii americani, luni, avertizând că are informaţii privind un plan de atac terorist asupra Hotelului Star din Kabul. „Ambasada SUA îi avertizează pe cetăţenii americani să evite Hotelul Star şi să fie vigilenţi când vizitează hoteluri din Kabul, în special când este aglomeraţie”, se arată în mesajul ambasadei transmis prin Twitter, scrie l’express.fr.

Citeşte şi Atac sinucigaş la o şcoală din Afganistan. Cel puţin şase morţi

Avertismentul ambasadei americane intervine după atacurile cu două rachete, sâmbătă, în zona diplomatică din Kabul, după vizita secretarului de stat american, John Kerry, care s-a întâlnit cu oficialităţile afgane.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată, dar autorităţile afgane bănuiesc că este vorba despre  insurgenţii talibani sau de organizaţia jihadistă Stat Islamic. Două districte ale provinciei Nangarhar se află  sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic. Atacatorul sinucigaş a folosit un vehicul cu trei roţi