Atentat terorist în Israel. Atacatorul a intrat cu maşina în plin în mulţimea de lângă un centru comercial

Eli Bin, directorul Serviciului israelian de urgenţă Magen David Adom, a declarat că bilanţul preliminar este de patru morţi. Alte persoane sunt spitalizate în urma atacului.

22 mart. 2022, 18:57
Atentat terorist în Israel. Atacatorul a intrat cu maşina în plin în mulţimea de lângă un centru comercial

Atentat terorist în Israel. Cel puţin patru persoane au fost ucise, marţi după-amiază, într-un atac comis la un complex comercial din oraşul israelian Beersheba, iar autorităţile israeliene suspectează că ar putea fi vorba de un act terorist.

Atentat sinucigaș soldat cu un carnagiu. Cel puțin 56 de credincioși au fost uciși în timpul rugăciunii
Atacul a avut loc în curtea Centrului comercial BIG din Beersheba, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate israeliene citate de site-ul Ynetnews.com şi de cotidianul The Times of Israel.

Un individ a lovit intenţionat cu un vehicul mai multe persoane, după care a coborât din maşină şi a început să atace trecătorii cu un cuţit.

Atentat terorist în Israel. Eli Bin, directorul Serviciului israelian de urgenţă Magen David Adom, a declarat că bilanţul preliminar este de patru morţi. Alte persoane sunt spitalizate în urma atacului.

UPDATE Klaus Iohannis, întâlnire cu preşedintele Poloniei: „România şi Polonia sunt state foarte relevante pe flancul estic al NATO. Împreună reprezentăm o forţă care contează în regiune”
Autorităţile israeliene suspectează că este vorba de un act terorist. Autorul atacului a fost împuşcat de un şofer de autobuz. Este vorba de un cetăţean israelian din orăşelul Hura care tocmai a fost eliberat din închisoare după ce fusese condamnat pentru activităţi teroriste.

Conform unor surse, agresorul era simpatizant al organizaţiei fundamentaliste Jihadul Islamic, care a salutat comiterea atacului.