ATENTAT TERORIST în TURCIA: Jihadiştii nu au ales la întâmplare data comiterii atacului. Au aşteptat o ZI FASTĂ

Publicat: Miercuri, 29 Iunie 2016 15:51 // Actualizat: Miercuri, 29 Iunie 2016 15:51 // Sursa: romaniatv.net

Teroriştii kamikaze care au făcut prăpăd pe aeroportul Ataturk din Istanbul au ales o "zi fastă" pentru comiterea triplului atentat.

Data de 28 iunie 2016 este o nouă "zi neagră" din istoria Turciei. Trei terorişti kamikaze s-au aruncat în aer în aeroportul Ataturk, făcând cel puţin 41 de morţi şi peste 200 de răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ al victimelor atentatului. 

Această dată însă are secretul ei. Ea a fost aleasă ţinând seama de anumite circumstanţe favorabile teroriştilor. Acestea au fost: 

1. Sfârşitul Ramadanului şi începutul vacanţelor şcolare

Înainte de a deschide focul asupra mulţimii aflate în aeroport şi de a-şi detona centurile cu explozibili, teroriştii kamikaze ştiau cu siguranţă că aeroportul va fi aglomerat în ziua de 28 iunie. Pe de altă parte, sfârşitul lunii iunie marchează începutul vacanţei de vară pentru elevi şi studenţi. "În plus, suntem la o săptămână de sfârşitul Ramadanului. Multă lume profită de ocazia de a-şi vizita familiile şi rudele. Este una dintre săptămânile în care aeroportul este cel mai mult frecventat", a explicat pentru publicaţia Het Nieusblad, Bahattin Kosak, profesor de Islam din  Genk.

2. 99 de zile după atentatul de la Zaventem

Atentatul de la aeroportul din Istanbul reaminteşte, automat, de carnagiul terorist de pe aeroportul Zaventem, din Belgia, comis de terorişti islamişti sinucigaşi. Între cele două acte teroriste s-au scurs 99 de zile.

3. A doua aniversare a Statului Islamic (Daesh)

Deşi atentatul de pe aeroportul din Istanbul nu a fost revendicat deocamdată de vreo grupare teroristă, toate indiciile duc la gruparea teroristă Stat Islamic. Data comiterii recentului atac pare să fi fost aleasă cu o semnificaţie: a fost aleasă ăn ajunul sărbătoririi de către Statul Islamic a 2 ani de la înfiinţarea oficială a acestei grupării jihadiste.

Marţi, gruparea teroristă a publicat şi o înregistrare video, intitulată "Doi ani de Califat", pentru a sărbători astfel această aniversare. Înregistrarea a fost difuzată, evident, în  scop de propagandă.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 iun 13:56
...jihadiste cameruneze au fost distruse în mare parte printr-o operaţiune mlitară regională.Citeşte şi ATENTAT TERORIST în TURCIA: Jihadiştii nu au ales la întâmplare data comiterii atacului. Au aşteptat o ZI FASTĂÎn Camerun, s-au produs multe atentatele sinucigaşe care...
29 iun 16:06
...care au făcut prăpăd pe aeroportul Ataturk din Istanbul au ales o "zi fastă" pentru comiterea triplului atentat. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H