Atentat terorist la Ankara: Trupul neînsufleţit al ambasadorului rus Andrei Karlov a fost repatriat în Rusia FOTO

Trupul neînsufleţit al ambasadorului rus Andrei Karlov care a fost împuşcat mortal de un poliţist turc, luni seara, a fost adus miercuri la Moscova, după o ceremonie funerară care a avut loc marţi, pe aeroportul internaţional Esenboga, în prezenţa apropiaţilor ambasadorului, precum şi a unor reprezentanţi turci şi ruşi.

20 dec. 2016, 18:01

Sicriul cu trupul neînsufleţit al ambasadorului Karlov, care se afla într-o morgă din Ankara, a aterizat pe aeroportul moscovit Vnoukovo, iar soţia ambasadorului s-a aflat şi ea la bordul avionului care i-a adus soţul în  ţară.

Ceremonia funerară a diplomatului rus s-a desfăşurat în prezenţa familiei sale, dar şi a funcţionarilor Ambasadei Federaţiei Ruse în Turcia, a vicepremierului turc Tugrul Turkes, a primarului Ankarei, a diplomaţilor ruşi şi a altor ambasadori din străinătate. 

Un grup de 18 anchetatori, agenţi ai serviciilor secrete şi diplomaţi ruşi, a ajuns la Ankara pentru a participa la ancheta asupra asasinatului ambasadoruli rus, informează presa rusă.

Citeşte şi Experţi ruşi se deplasează în Turcia pentru a ancheta asasinarea ambasadorului Karlov

Luni seara, Mevlut Mert Altintas, un fost poliţist în vârstă de 22 de ani, a tras mai multe gloanţe în ambasadorul rus la Ankara, Andrei Karlov, în timpul inaugurării unei expoziţii de artă din Capitala Turciei, ucigându-l pe diplomat şi apoi fiind el însuşi lichidat de către forţele de securitate. 

Acest act extrem a fost unul dintre cele mai spectaculoase asasinate cunoscute în istorie. Asasinarea lui Karlov a fost înregistrată video şi difuzată pe reţele de socializare.