ATENTAT TERORIST la PARIS: Un „11 SEPTEMBRIE” împotriva PRESEI

Editorul-şef al publicaţiei Charb et Tignous, din 1996, Mourad Boudjellal, care a fost şi director al Soleil Productions, a comparat atentatul terorist de miercuri, de la Paris, cu un "11 Septembrie al presei", scrie Le Figaro.

07 ian. 2015, 22:01
ATENTAT TERORIST la PARIS: Un „11 SEPTEMBRIE” împotriva PRESEI

Jurnalistul Mourad Boudjellal s-a declarat „distrus” după atentatul terorist asupra membrilor redacţiei săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, în urma căruia 12 persoane, între care cinci jurnalişti, au fost „EXECUTAŢI” de un comando terorist, de trei oameni, doi dintre ei având origine algeriană, simpatizant al Al-Qaida.

„Îi cunoşteam bine şi pe Cabu, şi pe Wolinski (doi dintre jurnaliştii ucişi în atentat)”, a spus Boudjellal. „Cabu era „cel mai bun om pe care l-am cunoscut. Wolinski era o mare figură. Ei (teroriştii) au îndrăznit să tragă în două vlăstare ale culturii franceze! În ceea ce-l privea pe Charb, el nu a dat niciun pas înapoi, niciodată, pentru că avea o mare consideraţie pentru libertatea de expresie”, a mai spus Boujellal.

„Nu am cuvinte să îmi exprim tristeţea. Astăzi a fost un 11 Septembrie al presei. Nimic nu va mai fi ca înainte!…”, a spus cu vădită tristeţe jurnalistul.