Atentate cu bombă în Filipine. Cel puţin 30 de persoane au fost rănite

Două atentate cu bombă, în Filipine, au provocat rănirea a cel puţin 30 de persoane, potrivit primului bilanţ al celor două atacuri.

29 dec. 2016, 07:12
Atentate cu bombă în Filipine. Cel puţin 30 de persoane au fost rănite

Atacurile cu bombă au avut loc miercuri seara şi nu se ştie dacă cele două atentate au vreo legătură între ele, au precizat autorităţile filipineze.

Dispozitivele explozive au fost detonate în timp mce mai multe persoane asistau la un meci de box, în oraşul Hilongos, de pe Insula Leyte situată în centrul arhipelagului filipinez, potrivit agenţiilor de presă internaţionale. Al treilea dispozitiv care era pregătit în acest atentat nu a explodat, a declarat primarul oraşului, Albert Villahermosa.

Un alt atentat cu bombă s-a produs după o oră de la primul act terorist, pe o autostradă din Insula Mindanao şi s-a soldat cu rănirea a şase persoane, a declarat Edgar Delos Reyes, locotenent-colonel al armatei filipineze. Acest atac s-a produs la Aleosan, în apropierea unei biserici ce fusese vizată anterior de un atac armat în timpul unei slujbe de noapte. Acest atentat s-a soldat 13 răniţi.

Insula Mindanao este locuită de o importantă comunitate musulmană. De câteva decenii este afectată de o rebeliune armată. Gruparea Maute are legături cu Statul Islamic şi este bănuită că ar fi comis o tentativă de atentat, la sfârşitul lui noiembrie, ce a vizat Ambasada SUA din Filipine.

În septembrie, 15 persoane au fost ucise într-un atentat din Davao, localitatea de baştină a preşedintelui filipinez, Rodrogo Duterte şi, totodată, principalul oraş din Mindanao.