Atentate cu maşină capcană în sudul Turciei, la graniţa cu Siria. 40 persoane au fost ucise

Cel puţin 40 persoane au fost ucise în exploziile produse sâmbătă într-un sat din Turcia situat la frontiera cu Siria, anunţă ministrul turc de Interne, Muammer Guler, potrivit Mediafax.

11 mai 2013, 12:49
Atentate cu maşină capcană în sudul Turciei, la graniţa cu Siria. 40 persoane au fost ucise

UPDATE 20:40 Cea de-a treia explozie care a zguduit sâmbătă oraşul turc Reyhanli, în apropiere de Siria, nu are legătură cu dublul atentat cu maşină capcană soldat cu cel puţin 40 de morţi, produs cu câteva ore mai devreme, a afirmat ministrul de interne turc Muammer Güler, citat de postul de televiziune NTV, potrivit Agerpres.

UPDATE 19:40 O a treia explozie a zguduit sâmbătă oraşul turc Reyhanli, în apropiere de Siria, la câteva ore după un dublu atentat cu maşină-capcană soldat cu cel puţin 40 de morţi, a informat canalul de ştiri NTV, relatează Agerpres.

Cea de-a treia explozie s-a produs într-un cartier de locuinţe la câteva sute de metri de centrul oraşului, a afirmat NTV, adăugând că numeroase echipe de pompieri, paramedici şi forţe de securitate se deplasează către locul incidentului.

„Cel puţin 40 de persoane au fost ucise, alte 100 au fost rănite”, a declarat Muammer Güler.

Bilanţul precedent era de 18 morţi şi 22 de răniţi.

Patru explozii, provocate de maşini-capcană, au avut loc sâmbătă într-un sat din sudul Turciei, la frontiera cu Siria, anunţă postul turc NTV. Cele patru deflagraţii au avut loc la ora 13.45 (13.45, ora României), în apropierea Primăriei localităţii Reyhanli, situată în provincia Hatay, la câţiva kilometri de graniţa cu Siria.

Siria se confruntă, de peste doi ani, cu revolte reprimate violent şi cu confruntări armate între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad şi forţele militare ale opoziţiei. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 70.000 de morţi.