ATENTATE FRANŢA. Ion Iliescu: Asemenea ieşiri de primitivism şi de sălbăticie sunt de neacceptat

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, a fost prezent, duminică, la Ambasada Republicii Franceze, pentru a aduce un omagiu victimelor atentatului de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo. 

11 ian. 2015, 12:37
ATENTATE FRANŢA. Ion Iliescu: Asemenea ieşiri de primitivism şi de sălbăticie sunt de neacceptat

Ion Iliescu a condamnat atacul terorist de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo, din Franţa, arătând că „asemenea acte de primitivism şi de sălbăticie” sunt de neacceptat în zilele noastre.

„Asemenea ieşiri de primitivism şi de sălbăticie sunt de neacceptat, aşa că, pe de o parte, am apreciat reacţiile de solidaritate care au apărut imediat după aceea şi de condamnare a unor acte criminale şi de primitivism pur şi simplu în această perioadă de evoluţie a societăţii şi solidaritatea românilor cu Franţa şi cu francezii, de care ne leagă o istorie întreagă„, a spus Ion Iliescu.

CITEŞTE ŞI ATACURILE din Franţa, posibil preludiu la un val de atentate teroriste în Europa

Iliescu a arătat că atacul terorist nu are nicio legătură cu religia. „Sigur că nu, trebuie o atitudine de condamnare a acestui act, este un primitivism de neacceptat în zilele noastre, dar acesta este realitatea pe care trebuie să o judecăm cu toată luciditatea”, a adăugat Iliescu.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au semnat, joi, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Franţei la Bucureşti.