Atentate în Belgia: Detenţia suspectului terorist Mohamed Abrini a fost prelungită cu două luni

Mohamed Abrini, suspectat de implicare în atentatele de la Paris din noiembrie 2015 și în cele de la Bruxelles din 22 martie acest an, va rămâne în detenție pentru încă două luni, a anunțat joi Parchetul federal belgian, într-un comunicat citat de publicația La Derniere Heure.

07 iul. 2016, 17:19
Atentate în Belgia: Detenţia suspectului terorist Mohamed Abrini a fost prelungită cu două luni

Autorităţile belgiene au prelungit, tot cu 2 luni, şi durata mandatelor de arestare pentru Bilal E.M., Hervé B.M., Ossama K. și Ibrahim F., în cadrul anchetei referitoare la atentatele din 22 martie de la aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem și stația de metrou Maelbeek, soldate cu 32 de morți și peste 300 de răniți. În același dosar, Ali El Haddad Asufi a fost menținut în arest pentru o lună.

Apărarea celor șase indivizi are posibilitatea de a face apel la această decizie, informează Agerpres.

Citeşte şi Liderii celulei jihadiste de la Verviers, pedepse între 8 şi 16 ani de închisoare

Mohamed Abrini, un belgian de origine marocană în vârstă de 31 de ani, a fost filmat în compania lui Salah Abdeslam, suspectul-cheie în atentatele de la Paris din 13 noiembrie, într-o benzinărie din departamentul Oise (nord de Paris), într-un automobil care avea să-i transporte pe atentatorii kamikaze la Stade de France două zile mai târziu.

Abrini a fost arestat în districtul bruxellez Anderlecht pe 8 aprilie. A doua zi după arestare, el a mărturisit că a băut o cafea împreună cu Najim Lachraoui și Ibrahim El Bakraoui, în aeroportul Bruxelles-Zaventem, înainte ca aceștia doi din urmă să se arunce în aer. El este ‘bărbatul cu pălărie’ care apare în înregistrările video în aeroport alături de Lachraoui și El Bakraoui și și-a abandonat rucsacul înainte de a fugi de la aeroport.