Atentate în timpul unor raiduri ale armatei libaneze în tabere de refugiaţi. Mai mulţi militari au fost răniţi

Cinci atacatori sinucigași s-au aruncat în aer în timpul unor raiduri ale armatei întreprinse vineri în zori în tabere de refugiați din estul Libanului, rănind mai mulți militari, informează un comunicat al armatei libaneze. 

30 iun. 2017, 09:08
Atentate în timpul unor raiduri ale armatei libaneze în tabere de refugiaţi. Mai mulţi militari au fost răniţi

Operațiunile armatei, destinate „arestării de teroriști și confiscării de arme”, continuă în aceste tabere de refugiați din regiunea Aarsal, în nord-estul Libanului, la frontiera cu Siria, potrivit comandamentului militar.

„În timpul descinderilor în tabăra Al-Nour, un kamikaze și-a detonat centura cu explozivi la sosirea unei unități a armatei. Trei soldați au fost răniți, însă viața lor nu este în pericol”, a precizat aceeași sursă. Alți trei kamikaze s-au aruncat apoi în aer, însă fără a face răniți. Armata a confiscat patru încărcături explozive, adaugă comunicatul.

Într-o altă tabără de refugiați din Aarsal, cea din Al-Qariya, „unul dintre teroriști și-a activat centura cu explozivi fără a face răniți”, însă patru soldați au fost răniți după ce „un alt terorist a lansat o grenadă în direcția unității lor”.

Războiul civil care face ravagii în Siria din martie 2011 se extinde și în Libanul vecin, unde zona de frontieră a fost scena unor numeroase confruntări sângeroase între armata libaneză și grupări jihadiste, printre care Statul Islamic (SI) și rețeaua Al-Qaida.

Puternica mișcare șiită libaneză Hezbollah ajută militar regimul sirian al lui Bashar al-Assad în războiul împotriva insurgenților și jihadiștilor.