Atentate în Tunis soldate cu victime, inclusiv preşedintele ţării, revendicate de Statul Islamic

Dublul atentat din Tunis soldat cu un mort şi opt răniţi a fost revendicat de către gruparea jihadistă Statul Islamic. 

28 iun. 2019, 07:14
Atentate în Tunis soldate cu victime, inclusiv preşedintele ţării, revendicate de Statul Islamic

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat dublul atentat sinucigaş de la Tunis, în care un poliţist a fost ucis iar alte opt persoane rănite, joi, potrivit organismului american de supraveghere a mişcărilor extremiste SITE, relatează AFP.

Autorii celor ”două atacuri vizând forţe de securitate tunisiene în capitală sunt combatanţi din cadrul (grupării) Statul Islamic”, potrivit agenţiei de propagandă a SI Amaq, citată de SITE.

Un poliţist a fost ucis în primul atac care a vizat un vehicul al forţelor de ordine pe strada Charles de Gaulle, în centrul capitaei tunisiene. Alt poliţist a fost rănit, dar şi trei civili.

La puţin timp după aceea, un kamikaze s-a detonat în apropierea sediului unui comisariat de poliţie, în cartierul Al Karjani, la Tunis, rănind patru persoane, a anunţat Guvernul tunisian.

Pe de altă parte, starea preşedintelui Béji Caïd Essebsi, spitalizat după ce i s-a făcut foarte rău, a început să se îmbunătăţească, a declarat joi seara un consilier prezidenţial pentru Reuters.

Un actor de prim plan al tranziţiei după îndepărtarea de la putere a lui Zine ben Ali în 2011, Beji Caid Essebesi, în vârstă de 92 de ani, a devenit trei ani mai târziu primul preşedinte tunisian ales în mod democratic prin sufragiu universal direct, după adoprarea unei noi Constituţii.