Atentate kamikaze în Nigeria: Două fete s-au aruncat în aer într-o piaţă din oraşul Maiduguri

Două minore din oraşul nigerian Maiduguri s-au detonat, duminică, într-o piaţă aglomerată din această localitate. În urma atentatului, o persoană a murit şi 18 au fost rănite, potrivit unui bilanţ oficial. 

11 dec. 2016, 15:22
Atentate kamikaze în Nigeria: Două fete s-au aruncat în aer într-o piaţă din oraşul Maiduguri

Guvernatorul statului Borno, Kashim Shettima s-a deplasat la spitalul unde au fost transportaţi răniţii şi a confirmat atacul şi numărul victimelor dublului atentat.

Abdulkarim Jabo, un membru al miliţiilor civile din Borneo a declarat că fetele kamikaze „nu erau mai mici de 7 sau 8 ani”. „Fetele au intrat în piaţă, su trecut prin faţa mea fără să exprime vreo emoţie. Am încercat să vorbesc cu una dintre ele (…) dar nu mi-a răspuns. Am crezut că o caută pe mama lor”, a povestit Jabo, precizând că fetiţa „s-a îndreptat către vânzătorii de păsări şi a detonat centura cu explozivi pe care o avea la brâu”. A doua fetiţă s-a detonat în timp ce vânzătorii le dădeau ajutor persoanelor rănite în prima explozie.

Citeşte şi Cel puţin 45 de morţi în Nigeria, în urma unui atentat atribuit grupării Boko Haram

Acest tip de atentate sunt specifice membrilor grupării teroriste Boko Haram. Deocamdată, atentatul nu a fost revendicat de vreo grupare, dar este de notorietate faptul că gruparea jihadistă foloseşte femei şi fete pentru a comite astfel de atacuri teroriste împotriva populaţiei.

Vineri, cel puţin 45 de persoane au fost ucise şi 33, rănite într-un dublu atentat sinucigaş comis de două femei într-o piaţă din Madagali (statul Adamawa), unul dintre bastioanele grupării Boko Haram.