Atentate la Bagdad: Cel puţin 44 de morţi şi 90 de răniţi UPDATE

Două atentate cu bombă au fost comise marți la Bagdad provocând moartea a cel puțin 40 de persoane și rănirea altor circa 50, au informat surse medicale și din cadrul poliției.

17 mai 2016, 10:43
Atentate la Bagdad: Cel puţin 44 de morţi şi 90 de răniţi UPDATE

UPDATE: Două atentate cu bombă au avut loc marți la Bagdad, dintre care unul comis de o femeie kamikaze, provocând moartea a cel puțin 44 de persoane și rănirea altor peste 90, au informat surse medicale și din cadrul poliției, relatează Reuters și DPA.

Un atentat sinucigaș comis într-o piață în districtul Al-Shaab din nordul capitalei a ucis 17 persoane și a rănit alte 28, în timp ce o mașină-capcană a explodat în cartierul Al-Rasheed provocând moartea a șase persoane și rănirea altor 21, au precizat sursele citate.

Citeşte şi Atentat terorist în Irak: Cel puţin 16 morţi şi 20 de răniţi într-un atac asupra unui fan-club Real Madrid FOTO

Un purtător de cuvânt al Comandamentului de operațiuni din Bagdad a declarat pentru televiziunea de stat că a fost vorba de o acțiune coordonată, atacatorul din Al-Shaab detonându-și vesta explozivă în condițiile în care o altă bombă fusese deja amplasată într-o mașină-capcană, potrivit Agerpres.

Deocamdată atacurile nu au fost revendicate, însă gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atentatele cu bombă comise în și în jurul capitalei irakiene săptămâna trecută, care s-au soldat cu moartea a circa 100 persoane.