Atentate la Bruxelles: CENTRALELE NUCLEARE din Belgia, ţinta teroriştilor

Ţinta atentatelor sinucigaşe din Belgia comise de fraţii terorişti musulmani El Bakraoui era, iniţial, centralele nucleare ale acestei ţări, informează publicaţia La Derniere Heure, citând surse din anchetă.

24 mart. 2016, 07:10

Surse din ancheta asupra atentatelor teroriste de la Bruxelles arată că arestarea lui Salah Abdeslam a grăbit aceste acte criminale, scrie La Derniere Heure (DH), citând surse din cadrul anchetei.

Testamentul lăsat de Ibrahim El Bakraoui – teroristul sinucigaş care a lăsat pe un computer găsit ulterior într-un coş de gunoi de pe aeroport, arată după toate probabilităţile că teroristul ar fi simţit că a picat într-o capcană.

Potrivit DH, în acest caz este evident că aceeaşi reţea teroristă s-a aflat şi la originea atentatelor din Paris, iar acum, din Belgia. După patru luni de la tragedia de la Bataclan, Salah Abdeslam şi complicii lui au pregătit neîndoielnic atentatele de acum, din Belgia, unde ar fi urmărit să comită un atac fără precedent, chiar de Paştele Catolic.

Aceeaşi publicaţie dezvăluie şi că fraţii El Bakraoui au spionat un înalt responsabil din domeniul nuclear, cu o cameră ascunsă, cu o lună înaintea atentatelor. „Chiar dacă nu au putut fi evitate aceste atentate, se poate spune că amploarea lor ar putea fi mai mare dacă teroriştii şi-ar fi putut aplica planurile lor aşa cum fuseseră concepute acestea. Ei au optat în final pentru ţinte mai uşor de atinc”, a dezvăluit o sursă din cadrul anchetei.

Cel mai recent bilanţ al victimelor este de 31 de morţi şi 300 de răniţi, între care 61 se află la terapie intensivă.