Atentate la Bruxelles: Cinci zboruri internaţionale, redirecţionate spre Franţa. Trenurile Thalys nu mai circulă

Cinci zboruri internaționale cu destinația Bruxelles au fost redirecționate spre aeroporturi franceze, marți dimineața, după închiderea aeroportului din Bruxelles, au anunțat surse ale Direcției generale a aviației civile franceze (DGAC).

22 mart. 2016, 12:42
Atentate la Bruxelles: Cinci zboruri internaţionale, redirecţionate spre Franţa. Trenurile Thalys nu mai circulă

Cele cinci zboruri redirecționate au aterizat la Lille (venind de la Roma), Orly (din Barcelona), două pe Roissy-Charles de Gaulle (dinspre Tirana și Montreal) și al cincilea a decolat din Bâle-Mulhouse și a revenit pe aeroport, menționează sursa citată.

Alte trei avioane care aveau destinația Bruxelles și decolaseră din Lyon, Marsilia și Paris au fost redirecționate în zbor spre Bruges, în cazul primelor două, și spre Charleroi, regiunea Valonia, în cazul celui de-al treilea.

Citeşte şi ATENTATE TERORISTE BRUXELLES. Muzeele, şcolile şi transportul public EVACUATE şi ÎNCHISE

Patrulele Jandarmeriei transporturilor au fost întărite în 36 de aeroporturi franceze, în apropiere de pistă, și Poliția aerului și frontierelor (PAF) a întărit controalele în zona publică, menționează DGAC. În afară de trenuri, după închiderea gărilor din Bruxelles, traficul trenurilor de mare viteză Thlays a fost oprit pe întreg teritoriul belgian, iar cele aflate în circulație în țările limitrofe s-au întors, a anunțat DGAC, potrivit Agerpres.

Oprirea traficului trenurilor de mare viteză Thalys survine în cadrul deciziei autorităților belgiene de a închide toate legăturile de transport publice. Circulația trenurilor Thalys pe teritoriul belgian ‘este oprită de câteva minute’, a anunțat un purtător de cuvânt al DGAC cu puțin înainte de 11.00 (10.00 GMT).

Cel puțin 26 de oameni au murit în exploziile care s-au produs marți, la Bruxelles, pe aeroportul Zaventem și în cel puțin o stație de metrou din cartierul european.