Atentate la Bruxelles: O hartă a aeroportului Zaventen, a teroristului Abaaoud, găsită într-un apartament din Atena

Desene și o hartă a aeroportului din Bruxelles au fost găsite într-un computer și într-un un stick de memorie USB într-un apartament din Atena, unde Abdelhamid Abaaoud, considerat a fi coordonatorul atentatelor din noiembrie trecut de la Paris, a stat în ianuarie 2015, a anunțat vineri site-ul grec Skai.gr, citând surse polițienești, potrivit agenției de presă belgiene Belga.

26 mart. 2016, 09:01
Atentate la Bruxelles: O hartă a aeroportului Zaventen, a teroristului Abaaoud, găsită într-un apartament din Atena

Conform ziarului belgian Le Soir, jurnaliștii greci au calificat drept „problematic” modul în care a decurs schimbul de informații între autoritățile belgiene și cele elene cu privire la acest caz. Parchetul din Grecia nu a confirmat pentru Belga aceste informații.

Abdelhamid Abaaoud este descris de asemenea ca lider al celulei teroriste Verviers (oraș din Belgia situat în apropiere de granița cu Germania), care a fost formată în aceeași lună ianuarie din 2015, informează Agerpres.

Citeşte şi Atentate la Bruxelles: Poliţia îi acaută pe membrii celulei franco-belgiene

În februarie 2015, în timpul unei operațiuni antiteroriste în Belgia, polițiștii au găsit documente care relevau pregătirea unor atentate de anvergură pe teritoriul belgian. Abaaoud a scăpat de arestare atunci, întrucât se afla în Siria.

Tot el este suspectat de a fi coordonatorul atentatelor de la Paris și Ile-de-France din 13 noiembrie anul trecut. El reușise inițial să fugă, dar a fost ucis apoi într-o operațiune a poliției 18 noiembrie 2015 în Saint-Denis, o suburbie din nordul capitalei franceze.