Atentate la Bruxelles. Operaţiunea poliţiei de la Schaerbeek, încheiată cu rănirea şi reţinerea unei persoane

Trupe de securitate bine înarmate şi camioane militare au încercuit vineri zona Schaerbeek din Bruxelles. În imagini video transmise pe reţele de socializare s-a putut vedea la un moment dat ceea ce părea a fi cadavrul unui bărbat, care era târât de trupele speciale. Oficial, autorităţile susţin însă că o singură persoană a fost doar rănită şi reţinută.

25 mart. 2016, 13:00

Operațiunea poliției de vineri după-amiază din zona Schaerbeek din Bruxelles s-a încheiat, o persoană fiind rănită și arestată, relatează postul RTBF.

Update 15:50 Alte imagini arată cum ceea ce pare a fi un trup neînsufleţit este tras către un vehicul de doi agenţi ai forţelor de ordine.

Update 15:49 O înregistrare video arată ceea ce a fi un trup neînsufleţit la sol, iar lângă acesta, o mitralieră.

Update 15:45 Surse din Poliţia franceză au informat că operaţiunea antiteroristă aflată încă în curs de desfăşurare are legătură cu atentatele dejucate joi, în Franţa.

Update 15:13 Un bărbat a fost neutralizat de forţele de poliţie

Unităţi speciale ale poliţiei federale au pătruns, vineri, la începutul după-amiezii într-o zonă din Schaerbeek, o regiune din Bruxelles, a informat Belga de la faţa locului.

La începutul intervenţiei de securitate s-a auzit o explozie. Potrivit informaţiilor de pe reţelele de socializare ar fi vorba despre două explozii.

Tramvaiele au fost evacuate şi călătorii au pornit pe jos, printre şine.

Împrejurimile au fost închise de către agenţi puternic înarmaţi şi de camioane militare. Serviciul de deminare al armatei se află, de asemenea, la locul evenimentelor.

Joi sera, serviciile de securitate au făcut mai multe percheziţii în comunele Jette şi Schaerbeek, cu participarea forţelor de intervenţie speciale şi a unui elicopter al poliţiei.

În urma acestei operaţiuni au fost reţinute şase persoane, iar cea de-a şaptea a fost reţinută vineri, în cartierul Forest din Bruxelles, în timpul percheziţiilor.