Atentate la Bruxelles: Teroristul Ibrahim El Bakraoui a fost expulzat de două ori din Turcia

Unul dintre autorii atentatelor sinucigașe comise marți la Bruxelles, Ibrahim El Bakraoui, fusese expulzat de două ori din Turcia anul trecut, a declarat joi un oficial guvernamental turc, citat de Reuters.

24 mart. 2016, 12:33
Atentate la Bruxelles: Teroristul Ibrahim El Bakraoui a fost expulzat de două ori din Turcia

Un alt responsabil turc a afirmat că prima expulzare a lui El Bakraoui, în luna iulie, s-a bazat pe bănuiala poliției că el ar fi luptător militant străin, însă nicio infracțiune nu a fost comisă în Turcia, măsura fiind descrisă drept o „deportare administrativă”.

Surse din cadrul președinției turce, respectiv al Ministerului de Externe de la Ankara, citate de Reuters și CNN Turk, au anunțat miercuri că bărbatul arestat în orașul Gaziantep din sudul Turciei în iunie 2015 și expulzat apoi în Belgia, unde a fost unul dintre atentatorii kamikaze de marți, este Ibrahim El Bakraoui.

Născut la Bruxelles la 9 octombrie 1986, Ibrahim El Bakraoui a fost identificat drept unul dintre autorii atentatelor de pe aeroportul internațional din Bruxelles, în timp ce fratele său Khalid a fost atentatorul din stația de metrou Maelbeek din Bruxelles, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Strategii ŞOCANTE pentru bătrânul continent: ŞASE SUTE de JIHADIŞTI sunt gata să distrugă Europa

Precizarea a survenit după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan declarase miercuri că unul dintre cei trei kamikaze din atentatul de marți de pe aeroportul internațional la Bruxelles a fost arestat în sudul Turciei, în orașul Gaziantep, în iunie 2015 și expulzat în Belgia, dar pus apoi în libertate de autoritățile acestei țări.

Autoritățile belgiene nu au confirmat legăturile sale cu jihadiștii și „l-au eliberat, în pofida avertizărilor noastre că era un luptător terorist străin”, a adăugat Erdogan.