Atentate la Paris: Imprimeria în care s-au ascuns autorii atacului de la Charlie Hebdo a fost redeschisă

Președintele francez François Hollande a fost prezent joi redeschiderea imprimeriei în care s-au ascuns autorii atacului comis asupra redacției publicației satirice Charlie Hebdo, în ianuarie 2016, și care a fost distrusă într-un asalt al forțelor de elită franceze.

29 sept. 2016, 19:00
Atentate la Paris: Imprimeria în care s-au ascuns autorii atacului de la Charlie Hebdo a fost redeschisă

Aici ‘s-a produs o tragedie, dar de asemenea o renaștere și deci există o speranță’, a declarat șeful statului francez, decorându-l pe directorul acestei mici întreprinderi din regiunea pariziană și pe un angajat al său, care au blocați timp de câteva ore de prezența jihadiștilor Chérif și Said Kouachi.

François Hollande, a cărui țară a fost lovită de o serie de atentate începând din ianuarie 2015, soldate cu 248 de morți, le-a cerut încă o dată francezilor să facă front comun și să nu-și renege valorile pentru a înfrunta gruparea Stat Islamic (SI).

Aflat în dificultate în sondaje, cu șapte luni înainte de alegerile prezidențiale, șeful statului francez a intensificat comemorările legate de atentate. Pe 14 octombrie, el va prezida la Nisa o ceremonie de omagiere a victimelor atacului din 14 iulie soldat cu 86 de morți, informează Agerpres.

Citeşte şi Statul Islamic face apel la noi atacuri după atentatul împotriva Charlie Hebdo

Pe 9 ianuarie 2015, frații Kouachi s-au ascuns în imprimeria din Dammartin-en-Goele, la aproximativ 30 de kilometri nord-est de Paris, în timp ce erau urmăriți după ce omorâseră 12 persoane în redacția Charlie Hebdo și după plecarea de la locul faptei.

În tipografie ei l-au luat ostatic timp de o oră și jumătate pe directorul tipografiei Michel Catalano. Unul dintre angajații săi a rămas ascuns timp de opt ore după intrarea în imprimerie a celor doi oameni puternic înarmați și a fost în cele din urmă eliberat după asaltul jandarmilor de elită care i-au împușcat mortal pe jihadiști.


loading...