ATENTATE PARIS. Atena a dezvăluit numele titularului paşaportului sirian

ATENTATE PARIS. Pașaportul sirian găsit lângă corpul unuia dintre autorii atentatelor comise la Paris vineri seară este pe numele lui Ahmad alMohammad, 25 de ani, și a fost prezentat de un solicitant de azil sosit în Grecia înainte de a pleca pe ruta din Balcani, a anunțat Atena duminică.

16 nov. 2015, 06:26
ATENTATE PARIS. Atena a dezvăluit numele titularului paşaportului sirian

Iannis Mouzalas, ministrul grec pentru migrație, a anunțat într-o conferință de presă că titularul acestui pașaport a fost înregistrat în Insula Leros, situată vizavi de coastele Turciei, pe 3 octombrie, a părăsit Grecia la o dată necunoscută și a fost reperat ultima oară în Croația câteva zile mai târziu.

„Aceasta este singura persoană pentru care am primit o solicitare din partea autorităților franceze”, a spus ministrul.

Cotidianul sârb Blic a publicat anterior o fotografie arătând „un pașaport sirian pe numele lui Ahmad alMohammad care a parcurs toată ruta din Balcani”.

Citeşte şi Atentate la Paris: Cei şapte TERORIŞTI ar avea vârste cuprinse între 15 şi 18 ani

Într-un comunicat, ministrul sârb de interne a declarat că același pașaport a fost înregistrat apoi la Presevo (frontiera dintre Macedonia și Serbia), unde titularul a solicitat în mod oficial azil.

Poliția franceză a anunțat sâmbătă că un pașaport sirian a fost găsit „lângă corpul” unuia dintre autorii atentatelor la Stade de France.

O sursă franceză a confirmat pentru France Presse că titularul pașaportului era Ahmad al-Mohammad, născut pe 10 septembrie 1990, necunoscut serviciilor antiteroriste franceze.