ATENTATE PARIS. Când se redeschide sala Bataclan din Paris, locul în care au murit 90 de persoane

Sala de spectacole Bataclan din Paris se va redeschide cel mai târziu în noiembrie, la un an după atacul jihadist soldat cu 90 de morţi, un concert al cântăreţului britanic Pete Doherty fiind programat la 16 noiembrie, informează AFP citând un comunicat al managementului sălii, potrivit Agerpres.

13 apr. 2016, 18:51
ATENTATE PARIS. Când se redeschide sala Bataclan din Paris, locul în care au murit 90 de persoane

Au mai fost anunţate show-uri în 18 noiembrie (senegalezul Youssou N’Dour şi grupul ‘Super Etoile de Dakar’), la 2 decembrie (grupul rock american Nada Surf) şi la 3 decembrie (rapperii francezi MZ). ‘Alte concerte şi spectacole vor fi anunţate în următoarele zile’, adaugă comunicatul.

La 13 noiembrie 2015, trei jihadişti au ucis 90 de persoane care asistau la un concert al grupului american Eagles of Death Metal. În aceeaşi zi, atacuri simultane care au vizat Stade de France, în apropiere de Paris, şi terase din capitală au ucis alte 40 de persoane.

Celebra sală pariziană a fost închisă de atunci şi este în curs de renovare. ‘Dorim să menţinem căldura şi spiritul său convivial’, menţionează echipa de la Bataclan.

În februarie, grupul Lagardere, proprietar al Bataclan, şi-a anunţat intenţia de a face tot posibilul pentru a redeschide sala la sfârşitul lui 2016. Data exactă a redeschiderii nu a fost încă fixată, potrivit comunicatului.