ATENTATE PARIS. Ce se aude pe înregistrarea trimisă de ISIS. Nu este oficial, dar poliţiştii au deja o pistă

La scurt timp de la tragedia de vineri seară, din Paris, ISIS a revendicat atacurile teroriste soldate cu cel putin 132 de morți, dintre care doi români, și rănirea altor peste 300 de oameni. ISIS amenința că acesta este doar începutul și explică de ce a fost aleasă capitala Franței.

17 nov. 2015, 17:57
ATENTATE PARIS. Ce se aude pe înregistrarea trimisă de ISIS. Nu este oficial, dar poliţiştii au deja o pistă

Înregistrarea a fost atent analizată de polițiștii francezi, care spun că vocea care se aude este cea a lui Fabien Clain, un jihadist francez, stabilit în Siria, potrivit Libertatea.

Citeşte şi Franţa, în stare de alertă! Gara Lyon din Paris, evacuată parţial

Poliţia franceză a găsit, marți dimineață, o maşină folosită de atacatori la Paris. Un autoturism de culoare neagră, parcat în Place Albert Kahn din arondismentul 18 al capitalei franceze, le-a atras atenţia forţelor de ordine. Maşina este înmatriculată în Belgia, acolo unde aveau rezidență mai mulţi suspecţi. Ulterior, oficialii au confirmat faptul că maşina înmatriculată în Belgia, abandonată într-o parcare din arondismentul 18 al capitalei franceze, a fost închiriată pe numele Salah Abdeslam, atacatorul dat în urmărire internaţională. Trei persoane – doi bărbați și o femeie – au fost arestate în Alsdorf, oraș în vestul Germaniei, într-o operațiune care are legătură cu atacurile teroriste de vinerea trecută din Paris.”Am primit informații că unul dintre fugarii care aveau legătură cu (atentatele de la) Paris s-ar putea afla în zona noastră”, a declarat pentru DPA un purtător de cuvânt al poliției. Poliția a refuzat să ofere informații despre identitatea sau naționalitatea celor trei persoane, arestate de către forțele speciale germane. Orașul Aachen se află în apropiere de granița Germaniei cu Belgia și Olanda.

 

Citeşte şi ISIS ameninţă cu un MESAJ VIDEO. „Vrem să cucerim Parisul, apoi Roma şi Andaluzia!”

O serie de explozii și atacuri armate au zguduit Parisul, vineri seară. Trei explozii, în urma unor atacuri sinucigașe, au avut loc lângă Stade de France. Președintele Francois Hollande, aflat pe stadion, a fost evacuat de urgență. De asemenea, mai mulți bărbați înarmați au deschis focul în mai multe locații din Paris și au luat ostatici. 132 de persoane au murit și 352 sunt rănite, conform unui bilanț provizoriu. Doi români au murit în explozii.