ATENTATE PARIS: Poliţia a publicat fotografia celui de-al treilea kamikaze de la Stade de France

Poliția franceză a difuzat duminică fotografia celui de-al treilea kamikaze care s-a aruncat în aer la Stade de France în atentatele teroriste de pe 13 noiembrie și a făcut un apel public pentru identificarea acestuia.

22 nov. 2015, 19:36
ATENTATE PARIS: Poliţia a publicat fotografia celui de-al treilea kamikaze de la Stade de France

Anchetatorii au anunțat vineri că acest kamikaze — care a detonat explozibilul pe care îl avea asupra sa în apropierea porții H a stadionului în timpul meciului de fotbal Franța-Germania — a fost înregistrat pe 3 octombrie în insula greacă Leros. Tot acolo a fost înregistrat și un alt kamikaze, a cărui fotografie a fost deja difuzată, dar care rămâne încă neidentificat. Acesta s-a aruncat în aer la poarta D a stadionului.

Un singur atacator dintre cei trei de la Stade de France a fost identificat până acum; este vorba despre Bilal Hadfi, un francez de 20 de ani care locuia în Belgia.

CITEŞTE ŞI Gest IMPRESIONANT al francezilor pentru copiii românilor morţi în atentatele din Paris

Potrivit unei surse apropiate anchetei, se pare că la înregistrarea în Grecia bărbatul pentru care s-a făcut duminică apelul public de identificare ar fi prezentat un pașaport sirian pe numele Mohammad al-Mahmod.

Acesta și celălalt kamikaze neidentificat au călătorit cu feribotul până în portul Pireu pe 8 octombrie și apoi pe ruta migranților până în Serbia.

Anchetatorii sunt în continuare în căutarea lui Salah Abdeslam, coordonatorul atentatelor, care se presupune că a reușit să fugă în Belgia.

Atacurile sinucigașe de la Stade de France s-au soldat cu o victimă. În total atentatele din 13 noiembrie, care au vizat și sala de spectacole Bataclan, precum și mai multe terase, baruri și restaurante pariziene, s-au soldat cu 130 de morți și 350 de răniți.