ATENTATE PARIS: Substanţe explozive şi centuri artizanale, găsite într-un apartament

Procuratura federală belgiană a declarat vineri că, la percheziția întreprinsă la 10 decembrie într-un apartament din Bruxelles, poliția a descoperit urme de substanțe explozive, centuri artizanale și amprenta digitală a unuia din suspecții cheie în atentatele din 13 noiembrie de la Paris, transmite Reuters.

08 ian. 2016, 11:01
ATENTATE PARIS: Substanţe explozive şi centuri artizanale, găsite într-un apartament

Confirmând informațiile apărute vineri în presa belgiană, procurorii au declarat că apartamentul, situat în cartierul Schaerbeek, fusese închiriat sub un nume fals ce ar fi putut fi folosit de o persoană reținută deja în legătură cu atentatele de la Paris, scrie Agerpres.

Aceste descoperiri se adaugă indiciilor care conduc spre ideea că atacurile sângeroase de la Paris, în care au murit 130 de oameni, au fost planificate, măcar parțial, pe teritoriul belgian, notează Reuters.

În edițiile online de vineri, publicațiile De Standaard, Het Nieuwsblad și Het Laatste Nieuws scriu că centurile cu explozivi purtate de autorii atentatelor din capitala Franței au fost confecționate într-un apartament din Schaerbeek. Anchetatorii cred că locuința, care a fost închiriată de un suspect aflat acum sub mandat de arestare, a servit ca ascunzătoare pentru Salah Abdeslam după atacurile din 13 noiembrie, afirmă cotidienele.

Potrivit acestora, atelierul de confecționat bombe a fost descoperit încă din 9 decembrie de anchetatori, care au găsit urme de explozivi TATP, precum și trei centuri cusute de mână și care ar fi putut fi folosite pentru transportul încărcăturilor explozive. La fața locului a fost identificată de asemenea o amprentă digitală a lui Salah Abdeslam.

Detonatoarele ar fi fost adăugate la dispozitivele explozive într-un hotel din Alfortville, lângă Paris, unde Salah Abdeslam rezervase două camere, scriu publicațiile menționate, preluate de site-ul cotidianului Le Soir.