Atentate teroriste la Bruxelles: Cum s-au păcălit media cu imagini dintr-un alt film VIDEO

O înregistrare video prezentată ca fiind imagini de la locul atentatelor de la Aeroportul Zaventem, din Bruxelles, a devenit virală pe reţelele de socializare. Presa a preluat-o şi a redifuzat-o.

22 mart. 2016, 10:51
Atentate teroriste la Bruxelles: Cum s-au păcălit media cu imagini dintr-un alt film VIDEO

Înregistrarea video despre care este vorba ar fi prezentat imagini înregistrate de camerele de supraveghere de pe aeroportul belgian Zaventem, pe fondul cărora apărea deflagraţia şi oameni agitaţi mergând sau fugind în toate direcţiile.

Înregistrarea a devenit virală, în contextul în care tocmai se produseseră atentatele teroriste de la aeroport şi, ulterior, la metrou.

Citeşte şi ATENTATE BRUXELLES. Facebook a activat aplicaţia SAFETY CHECK

De fapt, înregistrarea respectivă era din 2011 şi imaginile care apar în ea provin de la cele înregistrate de camerele de supraveghere de pe aeroportul Domodemovo, din Moscova şi era vorba despre un atentat soldat cu 35 de morţi şi 180 de răniţi, scrie presa belgiană. 

Cu toate acestea, mai multe site-uri – atât belgiene, cât şi străine – care au preluat imaginile ca atare, s-au păcălit. Site-ul „Les decodeurs”, care colaborează cu publicaţia franceză Le Monde, i-a avertizat pe internauţi prin Twitter despre acest „fake”…