Atentate teroriste Paris. Hasna Aitboulahcen, verişoara lui Abdelhamid Abaaoud, nu a fost kamikaze

Hasna Aitboulahcen, verișoara organizatorului prezumtiv al atentatelor de la Paris, decedată în asaltul efectuat miercuri de forțele de intervenție franceze, nu a fost kamikaze și nu a murit detonând o vestă cu explozibili, așa cum s-a crezut până acum.

20 nov. 2015, 18:45
Atentate teroriste Paris. Hasna Aitboulahcen, verişoara lui Abdelhamid Abaaoud, nu a fost kamikaze

Inițial, anchetatorii au afirmat la unison că o persoană baricadată în apartamentul din suburbia pariziană Saint-Denis vizată de asalt a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa, ei crezând că era vorba despre o femeie, potrivit Agerpres.

Citeşte şi ATENTATE PARIS: Poliţia a găsit un al treilea cadavru în apartamentul vizat de operaţiunea de la Saint-Denis

Conform însă sursei de poliție citate vineri, persoana kamikaze a fost un bărbat, nu o femeie. Potrivit unui comunicat emis vineri de procuratura din Paris, femeia găsită moartă în apartamentul în care Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor teroriste de la Paris, a fost ucis în timpul raidului de miercuri a fost identificată oficial drept Hasna Aitboulahcen.

Identificarea a fost făcută cu ajutorul amprentelor. În apartament a mai fost găsit un pașaport aparținând Hasnei Aitboulahcen. În schimb, capul unei a treia persoane găsite decedate în apartamentul din Saint-Denis aparținea unui bărbat, au stabilit criminaliștii, conform site-ului Le Monde.

Citeşte şi ATENTATE FRANŢA. Teroristul Salah Abdeslam ar fi fost văzut în cartierul Anderlecht din Bruxelles