Atentatele din Franţa: Premierul anunţă NOI MĂSURI de luptă antiteroristă. 3.000 de persoane, monitorizate

După teribilele atentate din Franţa, soldate cu moartea a 17 persoane, premierul francez Manuel Vals a anunţat noi măsuri de luptă împotriva terorismului.

21 ian. 2015, 15:16
Atentatele din Franţa: Premierul anunţă NOI MĂSURI de luptă antiteroristă. 3.000 de persoane, monitorizate

Între aceste măsuri figurează şi monitorizarea a 3.000 de persoane aflate pe teritoriul ţării, de către serviiile de securitate franceză, scrie presa din Franţa.

Manuel Valls, care a prezentat, miercuri, măsurile împotriva terorismului, a estimat că, pe o perioadă de 3 ani, atît cît va dura monitorizarea, costul acestor măsuri se ridică la 735 milioane de euro, demers ce survine atentatelor jihadiste de la Paris.

Citeşte şi Cinci cetăţeni ruşi suspectaţi de pregătirea unor atentate, reţinuţi în Franţa

Premierul francez a mai spus că, în prezent, ”trebuie supravegheate 1.300 de persoane, francezi sau străini care trăiesc în Franța, pentru implicarea lor în filierele teroriste în Siria și Irak. Este o creștere de 130% într-un an”, a explicat Valls într-o conferință de presă, precizând că, la numărul respectiv, se adaugă alte ”400-500 de persoane în legătură cu filiere mai vechi sau cu alte țări, precum și principalii protagoniști activi din sfera informatică jihadistă francofonă”.