Atentatele din Franţa. Salah Abdeslam face dezvăluiri ŞOCANTE: Eram al 10-lea terorist care …

Teroristul Salah Abdeslam a povestit, după ce a fost prins şi arestat în data de 19 martie, a povestit despre misiunea pe care a avut-o în atacurile teroriste comise de terorişti din grupul său. Da, eram cel de-al 10-lea terorist

18 mai 2016, 11:53

„Da, eram cel de-al 10-lea terorist care trebuia să participe la atentatele din Paris. Dar când am oprit maşina în faţa Stade de France, mi-am dat seama că nu sunt în stare să fac aşa ceva”, şi-a început Abdeslam confesiunea. El a fost arestat în data de 19 martie 2016. Timp de 14 zile, Abdeslam s-a aflat în  mâinile anchetatorilor belgieni, înainte de a fi predat autorităţilor franceze, la 27 aprilie, scrie ziarul Het Nieuwsblad, care a reconstituit interogatoriile celui mai căutat terorist din Europa.

„În seara atentatelor, am venit la Paris cu un Renault Clio. Bilal Hadfi era împreună cu mine şi cu alte două persoane. Nu ştiu exact cine erau acestea. Eram la volan. Primisem misiunea de a merge la Stade de France. Trebuia să mă detonezîn mijlocul stadionului împreună cu complicii mei. Dar nu am putut să fac asta. Întimp ce îmi parcam malşina, m-am răzgândit. Am aşteptat până cei trei pasageri au coborât din maşină şi am plecat imediat după aceea. Am mers aiurea prin Paris, nici nu mai ştiam unde mă aflam”, a mai povestit teroristul islamist.

Citeşte şi Salah Abdelam a postat online steagul STATULUI ISLAMIC înainte de atentatele de la Paris

Fratele lui, „Brahim, a plătit totul. El mi-a dat banii pentru închirierea maşinilor şi pentru rezervarea camerelor de hotelul Bobigny”, unul dintre fiefurile jihadiştilor. Tot el ar fi fost cel care i-ar fi dat şi centurile cu explozivi. „Nu ştiu de unde proveneau acei bani (…) Atentatele au fost organizate de Abaaoud. Mi-a spus fratele meu”, a continuat teroristul.

Potrivit anchetei, Abdeslam ar fi minţit că nu l-a văzut decât o singură dată în viaţa lui pe teroriştul Abaaoud, deoarece acesta şi Abdeslam fuseseră arestaţi împreună, în 2010, după comiterea unei infracţiuni în Ottignies.

Cât despre atentatele de la Bruxelles, anchetatorii cred că Salah Abdeslam ştie mai multe despre autorii acelor atacuri, cât şi despre identitatea „bărbatului cu pălărie” care a fost identificat în cele din urmă ca fiind Mohamed Abrini, unul dintre complicii săi.

Abdeslam a refuzat, deocamdată, să facă alte dezvăluiri. „Avocatul meu mi-a spus că am dreptul să tac. Aşa am să fac”, a încheiat teroristul.