Atentatorul din Iaşi avea o bombă realizată dintr-un proiectil din cel de-Al Doilea Război Mondial

Stan Oliver Florin, bărbatul care a intrat la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iaşi, într-o sală de curs ce aparţine aparţine Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii, de la Universitatea Tehnică "Gh. Asachi", avea asupra lui un echipament exploziv periculos.

08 iul. 2013, 12:06
Atentatorul din Iaşi avea o bombă realizată dintr-un proiectil din cel de-Al Doilea Război Mondial

Potrivit anchetatorilor, explozibilul pe care îl avea în rucsacul din spate provenea dintr-un proiectil rămas neexplodat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cal. 100 mm, care, dacă ar fi explodat ar fi putut răni sau omorî pe toţi cei aflaţi în sală. În jurul acestui proiectil bărbatul a construit un trepied pe care a fixat un cui care să percuteze capsa, scrie agerpres.ro.

Într-o altă geantă avea un bidon cu cinci litri cu benzină. În momentul în care a activat declanşatorul, bomba nu a explodat deoarece capsa era deja utilizată. Întreg proiectilul avea mărimea unei sticle de plastic (PET) de 1,5 litri.

Din fericire, niciunul din cei 40 de studenţi şi membrii comisiei de licenţă aflaţi în amfiteatru nu a fost rănit.

Bărbatul este un fost student al Universităţii Tehnice care, începând din 2009 şi până în aprilie 2013 a avut nouă internări la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola, din cauza unor „tulburări de schizofrenie paranoidă”.

Citeşte şi ATENTAT CU BOMBĂ la Universitatea din Iaşi: Dispozitiv exploziv detonat în timpul LICENŢEI VIDEO