Atentatul terorist din Deir Ezzor: Cel puțin 75 de morți din rândul civililor

Cel puțin 75 de civili și-au pierdut viața în atentatul cu mașină capcană comis sâmbătă de Statul Islamic în provincia Deir Ezzor din Siria, relevă un nou bilanț anunțat duminică de Observatorul sirian pentru drepturile omului.

05 nov. 2017, 12:56
Atentatul terorist din Deir Ezzor: Cel puțin 75 de morți din rândul civililor

Victimele atentatului fugiseră din fața luptelor care devastează această provincie petrolieră unde jihadiștii sunt ținta a două ofensive diferite, una desfășurată de forțele regimului sirian, iar cealaltă de o alianță arabo-kurdă sprijinită de Washington.

Între morți se numără un număr neprecizat de copii și femei, a menționat Observatorul. Alte peste 140 de persoane au fost rănite în atac, potrivit Agerpres.

Prinși în capcana violențelor, numeroși civili încearcă să fugă din ultimele zone controlate de jihadiști. Vineri, televiziunea de stat siriană a anunțat că armata siriană a preluat controlul total asupra orașului Deir Ezzor, ultimul centru urban major unde mai este prezentă gruparea jihadistă. Pierderea acestui oraș este o nouă lovitură pentru Statul Islamic, care a suferit o serie de înfrângeri în ultimele săptămâni în Siria și în Irakul vecin și nu mai controlează niciun oraș important în cele două țări.