Anunţ pentru toţi cei care au carduri de sănătate

Publicat: Miercuri, 16 Ianuarie 2019 10:21 // Actualizat: Miercuri, 16 Ianuarie 2019 10:21 // Sursa: romaniatv.net

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate îi atenționează pe toți cei care posedă carduri de sănătate. Ce trebuie să facă în cazul în care le expiră cardul de sănătate.

Foto: capital.ro

„În urma întrebărilor primite din partea asiguraţilor, CNAS reaminteşte că valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani. Acest lucru înseamnă că asiguraţii pot folosi la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafaţa documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asiguraţi", se arată în comunicatul CNAS, potrivit capital.ro.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu CARDURILE DE SĂNĂTATE, anunţ de la CNAS. Verifică AICI dacă eşti asigurat

Valabilitatea cardurilor expirate s-a prelungit sau se va prelungi, după caz, automat în sistem pentru fiecare asigurat. Această atenţionare a celor de la CNAS a fost trimisă deoarece cei care s-au prezentat la ghişeele instituţiei, au cerut eliberarea unui nou card, după ce cel deţinut a expirat.

,,De exemplu, toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. Aceasta înseamnă că deţinătorul de card nu are nevoie de adeverinţă sau de alte modalităţi de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate.", se arată în comunicatul dat de instituţie.

Persoanele care au aruncat, pierdut sau deteriorat cardul vechi, trebuie să solicite o adeverinţă valabilă 60 de zile, timp în care li se va emite un nou card.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H